Rikkert Vliek

Over mij

Geboren en getogen in het buurtschap Horst

Als boerenzoon geboren en getogen in het buurtschap Horst in de Gemeente Ermelo ben ik na de middelbare school in het midden van de 70-er jaren op het bedrijf gekomen, een gemengd bedrijf met melkvee, vleeskalveren en vleesvarkens. Na enkele jaren werd de varkenstak afgestoten (ook toen al specalisatie) en het aantal vleeskalveren uitgebreid. Overname van het bedrijf volgde in 1990. In 1995 leverden uitbreidingsplannen van de Gemeente Harderwijk een leerzame periode op van onderhandelen over grondaankoop.

In 1998 ben ik namens het CDA inde gemeenteraad in Ermelo gekomen, met als specialisatie ruimtelijke ordening en milieu, en in 2006 werd ik wethouder in Ermelo, eerst op Openbare Werken, in 2007 Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Mijn politieke carriļæ½re eindigde eind augustus 2009 met een opzeggen van het vertrouwen door de eigen CDA-fractie.

En dan nu dus een nieuwe start met advieswerk op het gebied waar mijn hart ligt: de ontwikkelingen in het buitengebied en de plaats die de agrarische sector daarin nodig heeft.

Wat ik doe

U adviseren op een breed terrein, het buitengebied. Een terrein waar velen een mening over hebben, en waar maar weinigen wonen en werken. En daar heeft u wel mee te maken, of u het nu leuk vindt of niet. Angst is een slechte raadgever, zeker bij ontwikkelingen op het gebied van ruimtelijke ordening in uw omgeving. Geen problemen maken maar oplossingen vinden. Vliek Advies helpt u hierbij, met gezond verstand.